Kerstverhaal in kerk Ulvenhout gaat 24 december on-line

Een ontroerend en geliefd onderdeel van de jaarlijkse Herdertjesviering op Kerstavond in de Laurentiuskerk in Ulvenhout is ongetwijfeld het kerstspel. De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout en Bavel wilde het coronavirus niet ook hier roet in het eten laten gooien en heeft een alternatieve manier bedacht om het kerstverhaal toch te kunnen verspreiden op een manier die kinderen aanspreekt. Het kerstspel wordt op film opgenomen en zal op Kerstavond via deze website worden uitgezonden. Zo kan deze mooie traditie dit jaar gelukkig toch in ere worden gehouden.

Kerst musical “De Moeite waard”

In het kerstspel wordt het kerstverhaal uitgebeeld door en voor kinderen: kinderen die hun Eerste Communie doen en de gebruikelijke (voor)lezers van de gezinsvieringen in Ulvenhout en Bavel. Het verhaal speelt zich af in het jaar van de grote Romeinse volkstelling. Iedereen moet zich laten inschrijven in zijn of haar geboorteplaats. Ook in Bethlehem is het een drukte van belang. Bij de herberg wil de waard zijn slaapplekken voor de hoofdprijs verhuren. Hij wil rijk worden! Hoe dat afloopt, kunt u zien en beluisteren op 24 december. Het verhaal wordt afgewisseld met verhalende liedjes die gerepeteerd worden onder leiding van de dirigente van het kinderkoor DoReMi, Ilse Jordan.

20 kinderen hebben zich aangemeld om mee te doen aan deze bijzondere productie. JG Sound & Vision verzorgt het licht en geluid; Wim de Constant Rebecque filmt. Wie weet welke speciale ruimtes in de kerk dankzij de moderne techniek dit jaar in deze mooie musical zullen worden verwerkt…