Gezamenlijke Driekoningenviering a.s. 6 januari

Op zondag 6 januari vieren we in één gezamenlijke eucharistieviering het feest van Driekoningen om 11.00 uur in de Laurentiuskerk van Ginneken.   We vieren ook de de parochiële start van het nieuwe jaar.  Alle parochianen zijn daarom uitgenodigd om dit feest mee te vieren en na afloop van de viering te elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Zoals voorgaande jaren trekken kinderen, uitgedost als de drie wijzen uit het oosten, na afloop van de viering de wijk in voor het “Driekoningen-zingen”. Ze halen geld op voor leeftijdsgenootjes die het minder getroffen hebben en die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. En tegelijk verspreiden zij al zingend de vreugdevolle boodschap van de geboorte van Christus. Tijdens de viering laten zij zich ook zien en horen.

Er is namelijk een project kinderkoor gevormd onder leiding van Sonja van den Dries. Zij hebben al op 17 december geoefend en op 4 januari van 19.00 – 19.30 uur in de kerk van Ginneken zullen ze dat nog een keer doen.  Wil je nog aanhaken? Opgeven kan nog bij Peter Derks p.derks@parochieheiligefamilie.nl  Dan krijg je ook gelijk de liederen toegestuurd (tekst en muziek).

Tweede bijeenkomst Eerste Communievoorbereiding

Voorafgaand aan de Driekoningenviering op 6 januari is er Eerste Communievoorbereiding voor alle communicanten.

Om 9.30 uur worden alle communicanten uit Ulvenhout, Bavel, Galder/Strijbeek en Ginneken verwacht met één ouder in het zaaltje van Sint Frans, rechts naast de kerk van Ginneken (Ginnekenweg 335). We gaan dan aan de slag met hoofdstuk twee uit ons project, getiteld: Manna. Neem je map mee en ook wat kleurpotloden.