Eerste H. Communie in Ulvenhout op 27 mei om 11 uur

A.s. Zondag 27 mei om 11.00 uur zal in de Laurentius kerk de Eerste H. Communie worden uitgereikt aan een groep van 10 kinderen, die zich de afgelopen maanden hierop zeer enthousiast heeft voorbereid.

Voorbereiding

Om zich voor te bereiden op hun eerste heilige Communie, hebben de kinderen het communieproject ´Blijf dit doen´ gevolgd. Aan de hand van verhalen en opdrachten thuis en in de groep leren de kinderen begrijpen wat Jezus heeft gezegd `Blijf dit doen om Mij te gedenken….´ . Woorden die bij elke communieviering worden uitgesproken. En die terug wijzen naar het laatste avondmaal op Witte Donderdag.

De Kinderen hebben geleerd wat de naam van God ´Jaweh´ betekent, wat bidden is, wat we vieren met Pasen, en bijvoorbeeld dat de Leerlingen van Jezus de eerste familie van de Kerk vormden, een familie die steeds groter werd en nu overal in de wereld is te vinden.

Eerste Communie viering

De ouders van de communicanten hebben erg hun best gedaan om allereerst hun kind te begeleiden tijdens het project en ten tweede om de kerk heel erg feestelijk aan te kleden. Opa´s Oma´s, familie, vrienden,  iedereen is uitgenodigd om dit feest mee te vieren. Er zal gezongen worden door kinderkoor Doremi en ook door de communicanten zelf. Zij krijgen  uiteraard een hoofdrol in deze bijzondere viering.

Namens de werkgroep Eerste Communie wensen wij iedereen een mooie dag toe!