Actie torenklokrestauratie brengt 8300 euro op

De afgelopen maanden deed onze  parochie  met flyers, posters en een spandoek bij de kerk een beroep op de Ginnekse gemeenschap voor financiële steun voor de restauratie van de toren van de St. Laurentiuskerk. En dat is niet zonder resultaat gebleven. In het kader van de actie ’Weet ’t Ginneken wel hoe laat het is!’ hebben de ondernemers van ’t Ginneken, Vrienden van ’t Ginneken met aanvulling van particuliere giften maar liefst 8300 euro bijeen gebracht. Namens de ondernemers van ’t Ginneken overhandigde Paul Holman van Plaisir du Vin de cheque aan pastoor Lars Peetam. Die zei zeer ingenomen te zijn met het bedrag en de betrokkenheid die hieruit spreekt.

Tweede fase
Binnenkort gaat de restauratie de tweede fase in. De wijzerplaten worden opnieuw beschilderd en de wijzers worden voorzien van een nieuw laagje bladgoud. Ook de verlichting van het uurwerk is aan vervanging toe.