Voor wie hulp zoekt

Signaleren
‘Om zien naar elkaar’ is een diaconaal project dat zich richt op iedereen, jong en oud, met een hulpvraag in Breda Zuid-Zuidoost. U kunt bij de werkgroep terecht met uw eigen hulpvraag of wanneer u problemen signaleert bij medemensen bij u in de buurt.

Communiceren
Vrijwilligers van de werkgroep gaan eerst in gesprek met de hulpvrager om de vraag helder te krijgen en om te bespreken op welke wijze zo concreet mogelijk hulp kan worden geboden. Daarna gaan ze ‘op zoek’ naar de juiste ondersteuning. Daarbij wordt in de eerste plaats aansluiting gezocht bij bestaande voorzieningen. Als die er niet zijn of onvoldoende beantwoorden aan de hulpvraag wordt gezocht naar een andere oplossing.

Ondersteunen
Om aan een hulpvraag tegemoet te komen wordt gebruik gemaakt van de diensten van vrijwilligers, die zich hebben aangeboden om hun medemens tot steun te zijn. De hulp die wordt geboden kan bijvoorbeeld bestaan uit bezoek aan huis of in het ziekenhuis, het verzorgen van vervoer, loketbegeleiding, of rouwbegeleiding. Na enige tijd wordt weer contact gezocht met de hulpvrager om na te gaan hoe het – tot dan toe – is gegaan en
om de geboden ondersteuning te evalueren.

Folder
Over het project is een folder uitgegeven, die te verkrijgen is bij de secretariaten in de parochie en die te vinden is in de kerken en op verschillende andere plaatsen in de wijk.

Bereikbaarheid
De werkgroep is bereikbaar via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 uur en 11.00 uur en alle dagen tussen 19.00 uur en 21.00 uur via nummer 06 144 64 530.